Tur til Egholm 9-4-22

Vi blev 20 deltagere, der tog på tur til Hornsherred, hvor vi først gjorde holdt ved Selsø slot og kirke og nød en kop formiddagskaffe. Herefter drog vi videre til Egholm, hvor vi først fik en guidet rundvisning på museet og hørte om mange gode historier fra 2. verdenskrig. Vi så bl.a. den originale Mercedes som een af Hitlers topfolk i 1942 blev myrdet i. Bilen havde haft flere ejere, hvor en af dem havde restaureret den til sin oprindelige udgave. Til sidst brugte man den til at flygte til Danmark, hvor den så sluttede på Egholm.

Vi fik også historier fra kontakten med England og nedkastninger af våben mm. - illegale blade og distrubitionen af disse, om sabotage af jernbanerne - især i Jylland - og endelig om Hitlers bunker og hans nærmeste medarbejdere, hvor hans skrædder blev fremhævet, da Egholm havde skrædderens originale flag hængende.

Efter rundvisningen spiste vi den medbragte frokost under museets Draken-fly.

Og så var det tid for de interesserede at besøge selve slottet, hvor vi hørte om bygningernes historie med både nedrivning og genopbygninger. Nationalmuseet har gennemført udgravninger og vi besøgte bl.a. en krypt som strakte sig ind under huset.

Et meget spændende besøg sluttede kl. 15:30 hvorefter bussen tog den direkte rute hjem til Asserbo.